Rectoralia - juni 2013

  • Posted on: 13 June 2013
  • By: Tommy van Eldik

Ik schrijf dit op de dag vóór de bekendmaking van de examenuitslag. Het is een bijzondere dag geworden. Vanmiddag waren de 122 nieuwe eersteklassers van komend cursusjaar te gast op de kennismakingsmiddag, een feestelijk moment. Twee van de vijf klassen in leerjaar I zullen een zogenaamde iPadklas zijn. Met deze ICT-pilot spelen we in op de digitale ontwikkelingen, op zoek naar nieuwe en eigentijdse mogelijkheden om kinderen zo goed mogelijk te laten leren.

Aan het einde van de middag kwam het officiële bericht dat er geen vakken uit het Centraal Examen I opnieuw moeten worden gedaan vanwege de fraude in het Rotterdamse. Op 30 mei jl. beleefden we natuurlijk al een unicum met het uitgestelde examen Frans. Het wachten is nu op de normen, altijd een spannend moment. Wat gebeurt er bij Nederlands? In de kranten was te lezen dat het examen inhoudelijk niet goed in elkaar stak. Onze sectie Nederlands (met oud-leerlingen Suzan Kleyn-de Kuyper en Sieneke Daniels) stuurde met 10 andere gymnasia een protest naar de Commissie voor Examens.

Dinsdag 24 september a.s. is de Dies Natalis, het Camphusianum wordt dan 130 jaar! Dat zal gedurende het gehele schooljaar 2013-2014 op bepaalde momenten en gepaste wijze worden gevierd. Natuurlijk verwachten we vele oud-leerlingen op zaterdag 9 november 2013 op de reünie. Maar ook op andere momenten zijn jullie van harte welkom op jullie oude school.

Op maandag 3 maart 2014 wordt voor de derde keer de Camphuysenlezing georganiseerd. Jaarlijks geeft een bekend en/of bijzonder persoon op de eerste maandag in maart zijn of haar prikkelende visie op een actueel maatschappelijk onderwerp. De driedaagse van 4 t/m 6 juni 2014 staat volledig in het teken van het 26e lustrum van de school. De lustrumcommissie heeft als thema gekozen ‘De school, de stad, de regio en de wereld’ en dat komt in deze dagen op verrassende en leerzame wijze aan de orde. Op do 5 en vr 6 juni is er ’s avonds groot toneel in de Nieuwe Doelen. Iedereen is hiervoor alvast van harte uitgenodigd!

Ik wens jullie allen een zonnige vakantieperiode toe en tot ziens op zaterdag 9 november 2013. Hoort en zegt het voort!

 

Hans Ruitenbeek
rector hoc tempore

 

Ps: velen van jullie zullen hun tijd op het Gymnasium Camphusianum in het gebouw op Sparta 1 hebben doorgebracht. Tegenwoordig ziet Sparta 1 er iets anders uit...